BiH    |    ENG
Obavijest za medije
Kulturna baština je IN
Zadovoljstvo nam je obavjestiti vas da Fondacija lokalne demokratije od 1. aprila započela da realizuje projekt pod nazivom „Kulturna baština je IN“

Partneri na projektu su NVO: Asocijacija za interkulturne aktivnosti i spašavanje naslijeđa BH (AIASNa) i Bedem. Predloženim projektom namjeravase kreirati inovativan Priručnik kojeg će koncipirati profesionalci iz oblasti kulturnog nasilijeđa,  a koji će davati generalne infomacije o određenim temama i pojomovima iz kulture, tradicije i baštine naroda Bosne i Hercegovine.Kroz praktične (kolaž, dizajn, kaširanje, itd.) grupne radionice koje će pratiti teme Priručnika,  omogućit će se mladima za imaju bolju percepciju o značaju ovog naslijeđa, njegovoj ljepoti, nitima koje povezuju sve narode i narodnosti uključujući manjine u Bosni i Hercegovini, te što je i najvažnije o mogućnosti afirmacije i korištenja elemenata ove tradicije danas u svakodnevnom životu.

Priručnik će biti  odštampan i uvršten kao dio redovne ponude Muzeja Sarajevo

Ovaj projekat se realizuje u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije III – LOD III“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu  pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura u saradji sa Općinom Stari Grad Sarajevo.

O fondaciji

Fondacija lokalne demokratije je lokalna nevladina organizacija koja ima 18 godina dugo iskustvo u kreiranju, koordinaciji, upravljanju i pružanju tehničke i kadrovske podrške za različite projekte i programe.
više informacija