News

UŽICE - TURIZAM-PREKOGRANIČNA SARADNJA

U Užicu je 26. aprila potpisan Sporazum o partnerstvu između Turističke organizacije regije Zapadna Srbija i Fondacije lokalne demokratije iz Sarajeva, koje su nosioci projekta prekogranične saradnje “Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekograničnom programu Bosna i Hercegovina - Srbija - CROSS SPA”.

Direktor TO regije Zapadna Srbija, Miroslav Rađen, istakao je da je cilj projekta jačanje regionalne saradnje i održivi ekonomski razvoj pograničnog područja, kroz uspostavljanje zajedničke integrisane ponude zdravstvenog turizma.

 “Zdravstveni turizam je najperspektivniji turistički proizvod, koji je prošle godine ostvario  prihod na svetskom nivou od 60 milijardi dolara. Zlatiborski okrug ima već razvijen ovaj vid turizma na Zlatiboru, Zlataru i u Pribojskoj banji. Pored ovih afirmisanih, želimo da propagiramo i manje poznate lokalitete, kao što su Visočka, Staparska i Roška banja”, kaže Rađen.

Dok će u Srbiji projektom biti obuhvaćene vazdušne banje, u Bosni I Hercegovini, po rečima izvršne direktorke Fondacije lokalne demokratije, Jasmine Mujezinović, akcenat će biti na četiri banje poznate po termalnim vodama: Ilidža, Fojnica, Kiseljak i Akvaterm.

 “Realizacijom projekta će se kroz razvoj i plasman novog zajedničkog proizvoda zdravstvenog turizma, unaprediti ponuda u prekograničnom području kroz širenje asortimana turističkih proizvoda koji promovišu zdrav život. Cilj nam je da taj zajednički zdravstveni program  plasiramo i u zemlje regiona i Evropske unije”, kazala je  Jasmina Mujezinović.



Safe House

Report the violence to the relevant police, welfare center or call us at:

033 222 000

Read more

SOS Phone

You have the right to seek help and get the support of others. We understand you, can and will help you. Stay anonymous and give us a call.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Read more

Center for Women

YOU ARE NOT GUILTY! YOU ARE NOT ALONE! THE EXIT IS OUT! Free legal aid, free psychological and socio-economic support

033 570 560 / 570 561

Read more

The Youth
Education Corner

Hub of Knowledge, Support, and Security for Youth

033 570 560

Read more