Novosti

Studijsko putovanje po IPA prekograničnom regionu Bosna i Hercegovina-Srbija.

Poštovani,

Sa izuzetnim zadovoljstvom pozivamo vas da nam se pridružite na studijskom putovanju po  IPA  prekograničnom regionu Bosna i Hercegovina-Srbija. Putovanje  se organizuje u cilju  promocije  novog zajedničkog međuregionalnog turističlkog proizvoda –ponude zdravstvenog turizma termalnih banja u Sarajevskoj makroregiji u Bosni i Hercegovini  i vazdušnih banja u Zapadnoj Srbiji, koji obuhvata programe usmjerene ka zdravom  životu i odgovornosti za sopstveno zdravlje.

Studijsko putovanje  se realizuje u okviru Projekta „Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekograničnome području Srbija – Bosna i Hercegovina“ - CROSS SPA“ kojeg finasira EU u BiH i Srbiji, u okviru IPA programa prekogranične saradnje ove dvije susjedne zemlje.

Projektom su obuhvaćene regije: makro region Sarajevo u  Bosni i Hercegovini i regija Zapdne Srbije u Republici  Srbiji  sa sljedecim banjama:

Termalne banje iz BiH: Terme Ilidža, Reumal Fojnica i Aquaterm Olova i

Vazdušne banje u Srbiji: Čigota na Zlatiboru, Zlatar i Pribojska banja.

Putovanje je namijenjeno predstavnicima  tour operatora i medija iz regiona , Evrope i svijeta, koji će biti u prilici upoznati se sa novom turističkom destinacijom koja obuhvata vazdušne i termalne   banje prekograničnog područja,  uslugama koje pružaju,  infrastrukturom, ali i sa ostalim segmentima turističke ponude cijelog regiona (kulturni, religijski , gastronomski).

Planirani termin za ovo studijsko putovanje je od 29.09. do 05.10.2014.godine sa polaskom iz Sarajeva.

Nosioci projekta su Fondacija lokalne demokratije iz Sarajeva i Turistička organizacija regije Zapadna Srbija iz Užica. Partneri na projektu su Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u Bosni i Hercegovini  i Regionalna razvojna agencija Zlatibor iz Srbije.

Za predstavnike medija, obezbijeđen je  prevoz.

Program studijske posjete pogledajte i preuzmite na sljedecim linkovima: Plan posjete Studijskog putovanja  Pozivno pismo za Studijsko putovanje Kontakt osoba za sve dodatne informacije je Edita Pršić ; tel:+387 33 236 899, 061 135 834



Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije