Novosti

Uručene donacije u vrijednosti od 3.000 KM sigurnim kućama iz Sarajeva, Mostara i Banja Luke

Na ovogodišnjem beauty academy održanom u Sarajevu, 8.11.2014 u Sarajevo City Centra i organizaciji DM realizovan je cjelodnevni događaj posvećen ljepoti na kojem su predstavljeni novi jesenski make up trendovi.

Događajem u  beauty academy dm završava kampanju Lijepa jer to želim!, u kojoj su ljepota i make up bili u centru pažnje. Admira Isaković, voditeljica resora Nabava i Marketing dm drogerie markta, pojasnila je: „Ovim događajem željeli smo svim damama pokloniti dan ljepote na kojem će pronaći inspiraciju za svoj novi make up, naučiti neki novi trik i dobiti stručan savjet i profesionalno šminkanje. Vjerujemo da svaka žena želi biti lijepa i njegovana te da uljepšavanje zapravo pozitivno utiče na samopouzdanje i unutrašnji balans. Na ovogodišnjem beauty academy nastojali smo skrenuti pažnju na problem nasilja u porodici. Nažalost, u našem se društvu svaka druga žena u toku svog života suoči s ovim problemom. Sigurne kuće igraju značajnu ulogu u procesu pomoći žrtvama nasilja te smo donacijama željeli podržati njihov rad i pružiti podršku njihovim štićenicama, našim sugrađankama.“

Povodom obilježavanja predstojećeg Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, predstavnici dm drogerie markta ovom prilikom uručili su donacije u vrijednosti od 3.000 KM sigurnim kućama iz Sarajeva, Mostara i Banja Luke. Na ovaj način dm želi pružiti podršku ženama žrtvama nasilja, kao i skrenuti pažnju javnosti na probleme nasilja u porodici. 

Predstavnici sigurnih kuća zahvalili su se na podršci i doniranim novčanim sredstvima koja će iskoristiti za unapređenje uslova boravka u sigurnim kućama. Menadžerica Sigurne kuće iz Sarajeva, Mubera Hodžić- Lemeš je naglasila u ime svoje organizacije da: „Fondacija lokalne demokratije cijeni ovu donaciju kao pozitivan primjer društveno odgovornog poslovanja i vjerujem da će ovaj primjer poslužiti i podstaći druge kompanije da kroz svoj rad u budućnosti podrže programe čiji su ciljevi usmjereni ka pomoći ugroženim kategorijama.“



Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije