Novosti

Dan otvorenih vrata

U cilju podizanje javne svijesti o problemu korupcije, Fondacija lokalne demokratije kao članica mreže  ACCOUNT,  i u  saradnji  sa drugim nevladinim organizacijama iz mreže,  9. juna organizovala  je Dan otvorenih vrata u centru za besplatnu pravnu pomoć. Ovim događajem željelo se dati još jedan doprinos nevladinih organizacija u zajedničkoj borbi protiv korupcije u Bosni  Hercegovini.

Pravnici i advokat Centra za besplatnu pravnu pomoć Fondacije lokalne demokratije su  svim zainteresovanim građanima i posjetiocima,  kao i medijima  stajati su na raspolaganju i savjetovanju za sva pitanja i informacije vezana za (anti)korupciju (prava prijavitelja korupcije, iskustva iz prakse,  itd), ali i drugih prava vezanih iz oblasti zdravstva, radnog prava, zapošljavanja, obrazovanja, porodičnih, kao i socijalnih prava.  

Odvjetnik Davor Bunoza stalni saradnik Fondacije lokalne demokratije u Mostaru i Amer Homarac, pravni savjetnik iz Centra za besplatnu pravnu pomoć dali su izjave medijima u smislu osvrta iz radne grupe u kojoj su bili angažovani u okviru pomenute mreže, odnosno popisa Javnih nabavki u Kantona Sarajevo.

Zahvaljujući  medijskim kućama i razumjevanja o važnosti ove oblasti za bh. društvo, događaj je medijski vrlo dobro popraćen.

Za više informacije možete poslušati radio emisiju klikom na ikonicu. 



Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije