News

U-Impact ACCES kampanja

Partneri na implementaciji projekta Triple A za građane, duboko zabrinuti zbog nedostatka zajedničkog Evropskog pristupa na trenutnu krizu emigranata u Europi odlučili su da se pridruže U-Impact ACCES kampanji za veće uključivanje nevladinih organizacija u raspravama po ovom pitanju.

Kao predstavnici organizacija koje rade na pružanju besplatne pravne pomoći i zastupanju za izbjeglice i tražitelja azila, koji putuju kroz naše zemlje zapadnog Balkana i Turske, ali i u zemljama odredišta Europske unije, mislimo da je neadekvatno uključivanje institucija Evropske unije sa organizacijama koje rade direktno sa izbjeglicama o pitanjima, kao što je stvaranje zajedničke migracijske politike i mehanizama koji garantuju slobodu kretanja.

Partnerske organizacije odlučne da učestvuju u razvoju politika, uputile su pismo Evropskim institucijama nudeći svoju stručnost u razvoju takvih politika, te tako osiguraju veće učešća građana u procesu odlučivanja o ovim važnim pitanjima. Potpisane organizacije uključuju i tri organizacije iz Bosne i Hercegovine: Asocijacije za Asocijacija za demokratske inicijative u Bosni i Hercegovini , Vaša prava BiH i Fondacija lokalne demokratije. Ostale potpisnice su navedene u pismu koji možete pogledati klikom ovdje. 



Safe House

Report the violence to the relevant police, welfare center or call us at:

033 222 000

Read more

SOS Phone

You have the right to seek help and get the support of others. We understand you, can and will help you. Stay anonymous and give us a call.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Read more

Center for Women

YOU ARE NOT GUILTY! YOU ARE NOT ALONE! THE EXIT IS OUT! Free legal aid, free psychological and socio-economic support

033 570 560 / 570 561

Read more

The Youth
Education Corner

Hub of Knowledge, Support, and Security for Youth

033 570 560

Read more