Novosti

OSTATI SIGURNE

Od 01.09.2017. FLD je započela sa implementacijom projekta „Ostati sigurne – Mreža sigurnosti za braniteljice ljudskih prava i aktivistice protiv rodno zasnovanog nasilja u Bosni i Hercegovini“. Projekt se realizuje na teritoriji Bosne i Hercegovine u partnerstvu sa Udruženjem „Mreža žena policajaca“ Bosne i Hercegovine, a uz finansijsku podršku Kraljevine Holandije.

Projektom se želi pružiti sistematski odgovor na kršenje prava  braniteljica ljudskih prava čime će se osigurati njihova bolja pozicija, sigurnije okruženje i jača vidljivost.

Ciljna grupa  projekta su OCD-ovi aktivni u oblasti zaštite i unaprjeđenja ljudskih prava: Braniteljice ljudskih prava/aktivistice protiv rodno zasnovanog nasilja i druge relevantne OCD; Ženski policijski službenici predstavnici iz kantonalnih, entitetskih ministarstava unutrašnjih poslova, Ministarstva sigurnosti BiH; predstavnici različitih medija, relevantne institucije BiH nadležne za zaštitu ljudskih prava (Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Agencija za ravnopravnost spolova BiH).



Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije