Servisi

Edukativni kutak za mlade

Naslov novosti

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade.

Edukativni kutak za mlade Fondacije lokalne demokratije otvoren je 2021. godine sa misijom da osnaži mlade ljude i uspostavi posebne usluge savjetovanja, te od tada predstavlja mjesto gdje se mladima pružaju savjetovanja i informacije o rodno zasnovanom nasilju, različitim oblicima nasilja, mehanizmima zaštite i pomoći, te posebno prevenciji, zaštiti i prepoznavanju nasilja. Sve navedene usluge su dostupne mladima u Sarajevu direktno, a putem elektronskih komunikacijskih kanala i mladima širom BiH.

Edukativni kutak za mlade ima dva koncepta djelovanja – kroz radionice u školama, te direktnim posjetama mladih.

U ovom prostoru koji okuplja mlade ljude, FLD pružit će važne informacije o nasilju, načinu prepoznavanja različitih oblika nasilja, te dati konkretne smjernice za zaštitu od nasilja. Bez obzira da li se radi o nasilju u školi, na internetu ili u porodici, FLD će pružiti potrebnu podršku mladima i pomoći da prepoznaju i spriječe nasilje.

Edukativni kutak ostvaruje saradnju sa osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo, te na zahtjev ovih škola organizuje informativne sesije i radionice. Putem ove saradnje, mladima se pruža prilika da se susretnu sa stručnjacima Edukativnog kutka i steknu više informacija o rodno zasnovanom nasilju.

Također, mladi mogu uvijek posjetiti ili kontaktirati Edukativni kutak, gdje će dobiti individualnu podršku i priliku za razgovor. Stručnjaci su tu da odgovore na sve nedoumice i pruže podršku u sigurnom i povjerljivom okruženju.

Pridružite nam se da zajedno damo doprinos izgradnji boljeg društva bez nasilja!


Možete nam pisati na info@fld.ba ili naše društvene mreže:


Budite slobodni da nam se javite putem kontakt forme.

Polja označena sa zvijezdicom (*) su obavezna.

Ostali servisi

Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije