Novosti

Direktorica Fondacije lokalne demokratije Jasmina Mujezinović na interaktivnoj UN mapi profesionalaca u borbi za prava žena!

Ova interaktivna mapa ne samo da slavi ove inspirativne žene, nego i svjedoči da, uprkos mnogim izazovima, uspijevaju biti dijelom promjene koju žele ostvariti u svojoj državi

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, a u okviru regionalnog programa “Provođenje normi, mijenjanje stavova”, UN Women napravio je interaktivnu mapu aktivistkinja i profesionalki u borbi za prava žena i protiv nasilja na Balkanu i u Turskoj.

Na interaktivnoj mapi mjesto je pronašlo 80  profesionalki i aktivistkinja koje svakodnevno doprinose boljem položaju žena u društvu.

Ova interaktivna mapa ne samo da slavi ove inspirativne žene, nego i svjedoči da, uprkos mnogim izazovima, uspijevaju biti dijelom promjene koju žele ostvariti u svojoj državi.

Pogledajte interaktivna mapa i upoznajte žene koje svojim radom, djelovanjem i posvećenošću stvaraju svijet u kojem neće biti nasilja nad ženama.Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije