Novosti

Dvodnevni trening: Budućnost za preživjele žrtve seksulanih nasilja ratnih zločina

Dvodnevni trening sa ženama žrtvama rata održan je 15. i 16. Oktobra u Općini Prozor.

 U okviru projekta „Okončanje nekažnjivosti u Bosni i Hercegovini: Budućnost za preživjele žrtve seksulanih nasilja ratnih zločina”, koji finansira AMICA e.V. Freiburg i Federalno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ), a impelmentira Fondacija lokalne demokratije.

Teme treninga bile su “Osnovne informacije o razvoju biznis plana“  i „Pisanje biznis plana”. Na treningu je aktivno učestvovalo trideset učesnica, koje su usvojile znanje, za izradu biznis plana.  

Tokom trajanja treninga, učesnice su bile motivirane i  iskazale zadovoljstvo  jer im je pružena mogućnost da nauče nešto novo.  

U narednom period ciljevi su  izrada individualnih biznis planova, koje će dostaviti FLD-u i ostalim partnerima. Nakon obrade dostavljenih biznis planova, napravi će se selekcija u kojem će 14 najboljih biznis planova biti podržano kroz realizaciju zamišljenih ideja. Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije