Novosti

FLD UČESNIK SVJETSKOG PROGRAMA OSNAŽIVANJA ŽENA U AMSTERDAMU

Predstavnica Fondacije lokalne demokratije, Selma Begić učestvovala je od 3. do 6. septembra na radionici „Collaborating for Impact – CrossSectorEngagementWorkshop“ u Amsterdamu koju je organizovala WinWinStrategies, međunarodna organizacija čiji je fokus osnaživanje žena širom svijeta. Izgradnja značajne suradnje traži vrijeme, posebne vještine, podršku i osobni razvoj

 Kao odgovor na tu potrebu, a kako bi se ženski fondovi, ženske organizacije pozicionirale kao učinkoviti partneri u radu s privatnim sektorom, WinWinStrategies je osmislilo četverodnevniprilagođeni program radionica za izgradnju partnerstva između pomenutih sektora.

Glavni cilj radionice bio je izgraditi individualne i organizacijske sposobnosti u ženskim fondovima i organizacijama za zaštitu žena, kako bi se potaknula učinkovitija suradnja s partnerima iz privatnog sektora. Tokom četverodnevnog programa sudionici iz, Indije, SAD-a, Filipina, Hong Konga, Zimbabvea, Fidži, Nikaragve, Srbije, Kenije i Bosne i Hercegovine istraživali su alate i praktične vještine prilagođene suradnji između ženskih fondova, organizacija za zaštitu žena i privatnog sektora.

  

„Na taj način vjerujemo da ćemo moći ubrzati stvaranje održivog niza suradnji na partnerskim odnosima između nevladinih organizacija i privatnog sektora kako bismo unaprijedili i razmjenjivali privatne programe osnaživanja žena za dugoročni i održivi utjecaj. Nadamo se da će ovaj "program za osnaživanje" stvoriti aktivnu zajednicu za razvijanje i prenošenje znanja, kako u sektoru prava žena, tako i šireg kruga zajednice, uključujući pojedince iz drugih sektora. Individualni sudionici također će biti podržani osobnim treninzima nakon završetka programa“, istakli su iz organizacije WinWinStrategies.

  

 Fondacija lokalne demokratije se zahvaljuje organizatorima na učešću.

  Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije