Novosti

Izložba „Zajedno“: Priča o ženskoj solidarnosti i podršci Sigurnoj kući

Izložba je prodajnog karaktera, pa će sredstva od prodaje slika Arme Tanović Branković biti donirana za Sigurnu kuću u Sarajevu. Izložba je otvorena do 15.03.2022

U Sarajevu su ove sedmice dvije umjetnice: Arma Tanović-Branković i Dragana Seferović-Pilav otvorile izložbu „Zajedno“ u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH. Za Draganu je ovo prva izložba, dok je Arma ovog puta više u ulozi njene gošće.

Izložba "Zajedno" nije priča samo o slikama koje će biti postavljene na zidovima jednog muzeja, to je priča o istinskom prijateljstvu, podršci dvije žene, koje je spojila ljubav prema slikarstvu, ali i želja za međusobnim osnaživanjem i podrškom.

Dragana je Romkinja, koja je odrastala u SOS selu. Iako ima disleksiju, završila je dvije srednje škole, Fakultet tjelesnog odgoja, radila i radi kao baletni pedagog, trenerica je različitih borilačkih vještina i skijanja. U životu su suočavala sa nasiljem koje je prijavila i suprotstavila mu se, a neko vrijeme boravila je i u Sigurnoj kući, gdje je, također, razvijala svoj slikarski talent, pretačući traumu i bol u novi oblik umjetnosti. 

Izložba je prodajnog karaktera, pa će sredstva od prodaje slika Arme Tanović Branković biti donirana za Sigurnu kuću u Sarajevu. Izložba je otvorena do 15.03.2022.

Fondacija lokalne demokratije zahvaljuje se Armi i Dragani na donaciji sredstava za Sigurnu kuću.Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije