Novosti

Madrid- Globalne tehničke konsultacije o koordinaciji i upravljanju osnovnim servisima za odgovor na nasilje nad ženama i djevojkama

U ime UNFPA i UN Women u  BiH, Selma Begić, program menadžerica FLD je učestvovala  na četvrtim, zadnjim Globalnim tehničkim konsultacijama o koordinaciji i upravljanju osnovnim servisima za odgovor na nasilje nad ženama i djevojkama. Konsultacije su organizovane od UN Women i UNFPA i dijelom su Zajedničkog Globalnog Programa o osnovnim servisima za odgovor na nasilje nad ženama i djevojkama. Cilj sastanka u Španiji, Madrid od 9. do 11.06.2015. god.  bio je da se dođe do dogovora,  koji su to osnovni elementi,  te standardi kvaliteta za koordinaciju u upravljanje servisima na nacionalnom  i lokalnom nivou.

Pored Selme Begić, Istočnu Evropu i Centralnu Aziju su predstavljale predstavnice institucija sistema i CSO iz: Gerogije, Moldavije, Rumunije i Turske.

Tekst nastao kao rezultat konsultacija, biće objedinjen i podjeljen tokom augusta 2015. dok će čitav set dokumenata, odnosno rezultat Globlanih konsultacija (Zajednički program)  biti objavaljen u novembru 2015.Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije