Novosti

Podrška projektu IWB for Refugees

Na poziv Isuess Without Borders ( IWB), organizacije koja djeluje u Bugarskoj, FLD je odgovorila na poziv i podržala projekat IWB for Refugees.

 Ova organizacija osnovana je 2013. godine i kao zagovornik ljudskih prava i pravne jednakosti za sve, misija IWB je ponuditi online platformu koja omogućava korisnicima dijalog o ljudskim pravima i gorućim globalnim pitanjima ili izazovima.

Vizija IWB je da bude online platforma za raspravu i učenje koja omogućuje korisnicima da razmišljaju van ograničenog prostora i rade na samorazvoju. IWB smatra da su nezavisno, individualno i inventivno razmišljanje neophodni za svako društvo da budu slobodni od kršenja nejednakosti i ljudskih prava.

U okviru IWB za izbjeglice organizacija pod svojim okriljem okuplja tim od oko 70 talentovanih mladih koji  dokumentuju pravna i socijalna pitanja povezana sa situacijom izbjeglica u državama članicama Europske unije. Trenutno IWB tim radi na inicijativi građana koja će biti predstavljena na nacionalnom nivou, i registrovana u Evropskoj inicijativi građana Evropske komisije, a čiji je cilj dobijanje 1 milion potpisa, tako da ova nova Direktiva EU u oblasti pitanja izbjeglica bude sprovedena.

 Intervju sa IWB možete pročitati na sljedećem linku:  http://issueswithoutborders.com/partnersSigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije