Novosti

Posjeta Sigurnoj kući

Dana 11.02.2016. godine ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo gospodin Ismir Jusko posjetio je Sigurnu kuću u Sarajevu i tom prilikom razgovarao sa izvršnom direktoricom Fondacije lokalne demokratije Jasminom Mujezinović, menadžericom Sigurne kuće Muberom Hodžić-Lemeš i stručnom suradnicom – psihoterapeutkinjom Enisom Mešić.

Ovom prilikom Ministar je iskazao i svoju ličnu i podršku Ministarstva kojeg predstavlja radu Sigurne kuće i Fondacije lokalne demokratije u provođenju programa prevencije i zaštite od nasilja.

 

Posjeta je rezultirala  i uspostavljanjem suradnje u funkciji pružanja direktne pomoći korisnicama – žrtvama nasilja u porodici kroz dogovor o kontinuiranom treningu samoodbrane koji će voditi lično gospodin ministar Jusko. Osim sticanja konkretnih vještina samoodbrane, žrtve nasilja će steći i osjećaj samopouzdanja i lične vrijednosti što će ih podržati da trajno izađu iz uloge žrtve.

Zahvaljujemo Ministru na otvorenosti, podršci u  prepoznavanju ove problematike i ličnom doprinosu.

 

Fondacija lokalne demokratije sa Ministarstvom za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo intenzivno surađuje na svim programima koji doprinose boljoj zaštiti žrtava i kažnjavanju počinilaca nasilja. Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije