Novosti

Posjetili smo Gimnaziju SSST i održali predavanje o nasilju i njegovom sprečavanju

Posjeta Gimnaziji SSST organizirana je u okviru Edukativnog kutka za mlade pri Centru za žene Fondacije lokalne demokratije

Ekipa Fondacije lokalne demokratije, predvođena psihologinjom Jasminom Buljić, posjetila je Gimnaziju SSST, te je učenicima četvrtih razreda održala predavanje o vrstama nasilja, prepoznavanju nasilja, ali i načinu na koji treba reagirati kada je nasilje u pitanju, bilo da se radi o psihloškom, seksualnom ili cyber nasilju. Učenici su pogledali i edukativne video-materijale o ovim vrstama nasilja, te veoma aktivno učestvovali u diskusiji i podijelili različita iskustva o vrstama nasilja s kojim su se susretali u svom okruženju.

Posjeta Gimnaziji SSST organizirana je u okviru Edukativnog kutka za mlade pri Centru za žene Fondacije lokalne demokratije.

U našem Edukativnom kutku mladi mogu dobiti informacije o različitim oblicima nasilja, prijavljivanju nasilja nadležnim institucijama zaduženim za sankcionisanje, o radu i iskustvima rada sa žrtvama nasilja od psihologinje, socijalne radnice i pravnice. U edukativnom kutku se organiziraju i posebne radionice/edukacija za grupe mladih - grupe učenika.

Edukativni kutak za mlade nastao je u okviru projekta “Za život bez nasilja u Kantonu Sarajevo” kojeg Fondacija lokalne demokratije implementira u saradnji s Medicus Mundi Mediterrania (Barcelona) uz finansijsku podršku grada Barcelone.Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije