Novosti

Šutnja preživjelih žrtava seksualnog zlostavljanja-uzroci i posljedice

Naziv je dvodnevne konferencije realizovana 06 i 07. aprila 2015. godine u Hotelu „Hollywood“,a u organizaciji Udruženja „Žena- žrtva rata“ i njihove partnerska organizacije UHD „Prijateljice“.

Konferenciji su učestvovali eksperti iz vladinih, međunarodnih i nevladinih institucija i organizacija, te razgovarali o problemima i potencijalnim rješenjima za otvaranje pitanja šutnje preživjelih žrtava seksualnog zlostavljanja. 

Moderatorica konferencije je bila Jasmina Mujezinović izvršna direktorica Fondacije lokalne demokratije kao  dugogodišnji partner Udruženja „Žena- žrtava rata“. 

Učešće  u diskusijama je uzela većina od 60 prisutnih, a u sklopu konferencije prikazan je i film autora i režisera Avde Huseinovića “Prekid šutnje”.

Ovaj film kao i konferencija se realizovala u okviru projekta „Žene žrtve rata -prekid šutnje“ finansiran od Amicae.V. Freiburg iz Njemačke, čiji je cilj osnaživanje žrtava seksualnog zlostavljanja tokom rata i potencijalnih svjedoka u procesu svjedočenja.Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije