Novosti

U Sarajevu održan tematski sastanak za pružatelje besplatne pravne pomoći

Sastanku je prisustvovalo više od 20 učesnika: predstavnika JU Kantonalni centar za socijalni rad, Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći, kao i općinskih službi za pružanje besplatne pravne pomoći

U Sarajevu je danas, u organizaciji Fondacije lokalne demokratije, organiziran tematski sastanak „Analiza stanja u oblasti besplatne pravne pomoći i međusobne saradnje“ za pružatelje besplatne pravne pomoći. Sastanak je otvorila Jasmina Mujezinović, izvršna direktorica Fondacije lokalne demokratije i ukazala na potrebu razmjene iskustava, ali i razgovora o izazovima sa kojima se susreću pružatelji besplatne pravne pomoći u Kantonu Sarajevo, kao i međusektorskoj saradnji.

Sastanku je prisustvovalo više od 20 učesnika: predstavnika JU Kantonalni centar za socijalni rad, Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći, kao i općinskih službi za pružanje besplatne pravne pomoći.

Događaj je organiziran u sklopu projekta „Za život bez nasilja u Kantonu Sarajevo – faza III“ kojeg implementira Fondacija lokalne demokratije u saradnji sa Medicus Mundi Mediterrania i podršku Grada Barcelona.Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije