Novosti

Uvodna radionica

U period od 1. do 3. juna 2011. godine u Sremskoj Mitrovici je održana je prva Radionica u okviru projekta “Zeleni se menadžment zaštićenih područja u prekograničnoj regiji Srbiije i Bosne i Hercegovine” ,koji se realizuje kroz Program IPA prekogranične saradnje Srbije i BiH. Radionici je prisustvao 51 predstavnik iz obje zemlje.

Radionica  se organizovala  sa ciljem predstavljanja planiranih projektnih aktivnosti kao i rezultata analize trenutnog stanja zaštite priode, upravljanja zaštićenim područjima i razvoja eko turizma u prekograničnoj regiji Srbija- BiH. Posebna pažnja je  posvećena postojećim i potencijalnim ulogama nevladinih organizacija ali i menadžera zaštićenih područja,u procesu lokalnog održivog ekonomskog razvoja. Radionici je iz Bosne i Hercegovine prisustvovalo 18 predstvanika NVO-a ,Javne ustanove Zaštićena područja Kantona Sarajevo,Javne ustnove Nacioanlni park Sutjeska,lokalnih vlasti,turističkih zajednica te angažovani konsulatnti na izradi Analize postojećeg stanja u zaštićenim područjima i izrade Smjernica za integrisano upravljanje i razvoj ekoturizma u zaštićenim područjima. Sa srbijanske strane ,Radionici je prisustvovalo još 33 predstavnika ekvivalentnih institucija iz Sbije ,NVO-a  i konsultanti na izradi zajedničke Studije I.Svim učesnicima je podijeljen radni materijal –prezentacije konsultanata i dva Projekt menadžera.Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije