Novosti

Žene iz sela Here, Šćipe i Kute predstavile svoje proizvode na 15. sajmu „Dani šljive“ u Prozoru

Među više od 70 izlagača, mjesto su pronašle i naše žene iz „Malog ženskog kutka“, učesnice projekta: „Ustani:Za veću socijalnu zaštitu“, koji Fondacija lokalne demokratije implementira već petu godinu zaredom u BiH

Žene iz sela Here, Šćipe i Kute, u općini Prozor-Rama, učestvovale su kao izlagači na 15. sajmu „Dani šljive 2022“, koji se u ponedjeljak i utorak (19. i 20. 09.2022.) održao u Sportskoj dvorani u Prozoru. Među više od 70 izlagača, mjesto su pronašle i naše žene iz „Malog ženskog kutka“, učesnice projekta: „Ustani:Za veću socijalnu zaštitu“, koji Fondacija lokalne demokratije implementira već petu godinu zaredom u BiH.

Proteklih dana bile su zauzete pripremanjem za sajam, a u „Safe Spaceu“, objektu koji je u sklopu projekta „Ustani:Za veću socijalnu zaštitu“ otvoren ovog ljeta u selu Here, protekle su gotovo sve pripreme. Tu su se spremali džemovi od šljiva, marmelade od šipurka, sve vrste domaćih sokova, dimljeni i mladi sirevi, ali i ručni radovi za prodaju na sajmu.

-          Sajam je odlična prilika da na jednom mjestu široj javnosti pokažemo kako kvalitetni proizvodi nastaju u našim selima. Sretne smo što smo se vratile na sajam nakon dvije godine pauze, a još sretnije što smo ovog puta sve spremale, kuhale i pakovale na jednom mjestu, u našem „Safe Spaceu“ – poručuju vrijedne žene iz ovih sela.

Ove godine sajam „Dani šljive 2022“ u općini Prozor-Rama bio je izuzetno posjećen s obzirom da se prethodne dvije godine sajam nije održavao zbog pandemije corona virusa. Sajam je zvanično otvorio načelnik Općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević, koji je obišao i štand naših žena, te probao neke od proizvoda, a posebne riječi hvale imao je za njihov domaći dimljeni sir.

Nakon sajma u Prozoru, naše žene već se pripremaju za sljedeći sajam koji će se održati u Stocu. Fondacija lokalne demokratije zahvaljuje se organizatoru sajma Općini Prozor-Rama, koja je obezbijedila štand za naše učesnice i tako podržala njihovo ekonomsko osnaživanje.

 Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije