News

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Projekat “Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekograničnom programu Srbija - Bosna i Hercegovina - CROSS SPA” se realizuje u okviru IPA Prekograničnog programa Srbija - Bosna i Hercegovina, koji finansira Evropska Unija. Implementacija projektnih aktivnosti je započeta 01. aprila 2013. godine i trajat će 18 meseci. Ukupna vrijednost projekta je 452.152 eura. Nosioci projekta su Turistička organizacija regije Zapadna Srbija iz Užica i Fondacija lokalne demokratije iz Sarajeva. Partneri na projektu su Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA d.o.o. (BiH) i Regionalna razvojna agencija Zlatibor d.o.o. Užice (RS).

Projekat ima za cilj jačanje regionalne saradnje i održivi ekonomski razvoj prekograničnog područja Srbija – Bosna i Hercegovina kroz uspostavljanje zajedničke integrisane turističke ponude zdravstvenog turizma. Realizacijom projekta će se, kroz razvoj i plasman novog zajedničkog proizvoda zdravstvenog turizma,  unaprijediti ponuda u prekograničnom području kroz širenje asortimana turističkih proizvoda koji promovišu zdrav život i odgovornost za vlastito zdravlje. 

Kako bi se ostvarili ciljevi projekta, partneri će zajednički raditi na izradi studije-Analize stanja zdravstvenog turizma u prekograničnom području, unapređenju znanja i vještina zaposlenih u sektoru zdravstvenog turizma kroz treninge i obuke koji se odnose na približavanje EU standardima i novim trendovima u poslovanju, prenosu znanja i iskustava lidera iz ove oblasti, unapređenju turističke infrastrukture, razvoju i promociji zajedničkog turističkog proizvoda prekograničnog područja . 

Za više informacija molimo kontaktirajte: 

Amra Hadžić, Projekt menadžerica 

Fondacija lokalne demokratije Sarajevo

Radićeva 11,71000 Sarajevo

Tel/fax: +387 33 236 899Safe House

Report the violence to the relevant police, welfare center or call us at:

033 222 000

Read more

SOS Phone

You have the right to seek help and get the support of others. We understand you, can and will help you. Stay anonymous and give us a call.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Read more

Center for Women

YOU ARE NOT GUILTY! YOU ARE NOT ALONE! THE EXIT IS OUT! Free legal aid, free psychological and socio-economic support

033 570 560 / 570 561

Read more