Novosti

Članice neformalne grupe "Mali ženski kutak" izložile svoje proizvode na sajmu u Stocu

Nakon godinu dana pauze, 01.10.2021. u Stolac se vratila poznata manifestacija/sajam ”Hercegovački Plodovi Mediterana”. Ovo je 13. put kako se sajam održava a naglasak je kao i svih godina do sada bio na tri kulture: smokva, šipak i maslina. 

Pored ovih kultura, izlagači su se predstavili sa vinima, ljekobiljem, domaćim proizvodima, rukotvorinama, džemovima i mnogim drugim proizvodima. Šezdeset izlagača iz BiH, Hrvatske i Crne Gore predstavilo je svoje radove posjetiteljima.

Između ostalog na sajmu se se po treći put predstavile i članice neformalne grupe “Mali ženski kutak“ Prozor, sa svojim domaćim proizvodima, rukotvorinama, džemovima, sokovima, salatama, voćem, povrćem itd., i uspostavile nove kontakte te razmijenile iskustva sa drugim izlagačima. Bitno je istaći da Fondacija lokalne demokratije već četvrtu godinu zaredom implementira projekat ekonomskog jačanja/osamostaljivanja sa članicama neformalne grupe „Mali ženski kutak“ Prozor, finansijski podržan od strane AMICA e.V. Freiburg.Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije