Novosti

Edukacija u sklopu projekta „Ustani! Za veću socijalnu zaštitu“

U okviru projekta „Ustani! Za veću socijalnu zaštitu“, podržanog od strane AMICA e.V, Freiburg i Federalnog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ) dana, 26.05. i 27.05.2021. u Općini Prozor, realizovana je dvodnevna edukacija u motelu „Rama“, a u prisustvu 29 učesnica.

Teme edukacije su bile „Osnovne informacije o pisanju biznis plana“ i „Pisanje biznis plana sa naglaskom na marketing plan“. Kroz edukativnu vježbu „Od projektne ideje do biznisa“, učesnice su, pomoću forme za pisanje projekata, pisale svoje ideje o biznisu kojeg žele pokrenuti kroz učešće na projektu. Zajedno sa edukatoricom kroz otvorenu diskusiju razmatrale su mogućnosti, interese, kreirale planove, i plasman svojih proizvoda.

Otvorena je mogućnost za 15 žena da dobiju ekonomsku podršku, koje će biti podržane u cilju stvaranja poduzetničkih prihoda za korisnice. Također će biti organizovan i redovan monotoring obučenih žena u njihovom uključivanju na tržište rada.Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije