BiH    |    ENG

Saopštenje za javnost - PROJEKAT
Dvodnevni trening o temi „STANDARDI I TRENDOVI EVROPSKE UNIJE U ZDRAVSTVENOM TURIZMU“ u okviru projekta Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekograničnom području Srbija – Bosna i Hercegovina -CROSS SPA!

U Centru za medicinsku rehabilitaciju Reumal  u Fojnici  će se 19. i 20.11.2013. održati dvodnevni trening na temu  „STANDARDI I TRENDOVI EVROPSKE UNIJE U ZDRAVSTVENOM TURIZMU“ za srednji menadžemet banja i spa centara , korisnika  projekta “Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekograničnom programu Srbija - Bosna i Hercegovina - CROSS SPA”.

Trening je dio aktivnosti : Unapređenja znanja i vještina zaposlenih u sektoru zdravstvenog turizma s ciljem približavanja standardima  EU. Krajni cilj Projekta je  da se kroz razvoj i plasman novog zajedničkog proizvoda - zdravstvenog turizma, unaprijediti ponuda u prekograničnom području širenjem asortimana turističkih proizvoda koji promoviraju zdrav život i odgovornost za sopstveno zdravlje.

Renomirani stručnjaci  iz oblasti zdravstvenog , banjskog i welness turizma će srednjem menadzmentu banja i spa i welnes centara   iz Fojnice, Olova, Ilidže i Zlatiborkog okruga, približiti standarde kvaliteta Europa Spa med i Europa Spa wellness asocijacije i najnovije trendove u  zdravstvenom turizmu.

Certifikovan trener  Evropske asocijacije banja (ESPA) sa oficijelnim sjedistem u Briselu će prezentovati  standarde i  upravljanje  kvalitetom usluga u banjama i welnes centrima  te postupku  certifikacije. Drugi dan treninga će expert iz oblasti turizma govoriti o trendovima u zdravstvenom turizmu, strateškoj analizii usporedba usluga zdravstvenog turizma u Bosni i Hercegovini , Srbiji i EU, modernim marketinškim praksama  u zdravstvenom  turizmu te unapređenju  usluga zdravstvenog turizma u Bosni i Hercegovini  i Srbiji.

Projekt finansira Evropska unija  u okviru Programa IPA prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina. Implementacija projektnih aktivnosti je započeta 01.aprila 2013. godine. Nosioci projekta su Fondacija lokalne demokratije iz Sarajeva i Turistička organizacija regije Zapadna Srbija iz Užica. Partneri na projektu su Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u Bosni i Hercegovini  i Regionalna razvojna agencija Zlatibor iz Srbije.

O fondaciji

Fondacija lokalne demokratije je lokalna nevladina organizacija koja ima 18 godina dugo iskustvo u kreiranju, koordinaciji, upravljanju i pružanju tehničke i kadrovske podrške za različite projekte i programe.
više informacija