Novosti

Predstavnica njemačke partnerske organizacije Amica e.V u posjeti Fondaciji lokalne demokratije

Regionalna menadžerica njemačke nevladine organizacije Amica e.V za Jugoistočnu Evropu, Marlene Weck, koja je ujedno partner, donator i prijatelj Fondacije lokalne demokratije (FLD) boravila je prošle sedmice u BiH.

Višednevnu posjetu našoj zemlji iskoristila je da se sastane sa predstavnicama Fondacije lokalne demokratije, Sigurne kuće FLD, Centra za žene FLD, članicama organizacije „Žena žrtva rata“.

Predstavnica organizacije Amica, u Sarajevu je imala priliku razgovarati s našim timovima za pružanje besplatne pravne, psihološke i socio-ekonomske podrške, a razgovaralo se i o realizaciji projekta „Ustani! Za veću socijalnu zaštitu“, kojeg Fondacija lokalne demokratije, uz finansijsku podršku Amica e.V, uspješno implementira već šest godina.

Marlene Weck je svoj boravak u BiH iskoristila i za posjetu „Safe Spaceu“ u selu Here u općini Prozor-Rama, objektu izgrađenom za ekonomsko osnaživanje žena u sklopu navedenog projekta. U opuštenoj atmosferi, naše vrijedne žene iz sela s područja općine Prozor-Rama zahvalile su gošći iz Njemačke za dugogodišnju podršku.

    Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije