Novosti

Akcijom „Za dječije osmijehe“ obradovali smo više od 230 mališana iz okolice Srebrenice i Prozora

Fondacija lokalne demokratije je četvrti put zaredom, uz podršku prijatelja/ica i partnera/ica, organizirala veliku humanitarnu akciju „Za dječije osmijehe“, koja podrazumijeva prikupljanje sredstava, kupovinu i pripremu personaliziranih paketića za najmlađe u udaljenim bh. selima

Fondacija lokalne demokratije i ove godine nastavila je svoju tradiciju darivanja novogodišnjih paketića za najmlađe u selima u okolici Prozora i Srebrenice, te obradovala 235 mališana. Ovo je četvrti put zaredom otkako Fondacija lokalne demokratije uz podršku prijatelja/ica i partnera/ica, organizira veliku humanitranu akciju „Za dječije osmijehe“, a koja podrazumijeva prikupljanje sredstava, kupovinu i pripremu personaliziranih paketića za najmlađe u udaljenim bh. selima. Djed Mraz i njegovi mali pomoćnici proteklih dana prešli su više od 1.800 kilometara i zavirili u dom svakog dječaka i djevojčice u selima: Here, Šćipe, Kute u općini Prozor-Rama, te selima Peći, Osat, Osmače, Pećišta, Skelani, Dobrak i Daljegošta u Općini Srebrenica kako bi ih obradovali dugo željenom igračkom i slatkišima.

-           Putem ove akcije nastojimo obradovati djecu iz udaljenih bh. sela, na koje, nažalost, sistem često zaboravi. Njihova radost i sreća kada im uručimo paketiće, neopisiva je. Ove godine akciju smo pokrenuli još u novembru kako bismo prikupili dovoljno sredstava da obradujemo što veći broj djece. Akcija ne bi bila realizirana bez podrške naših brojnih prijatelja i poslovnih partnera, kojima se iskreno zahvaljujemo na donacijama – kaže Lejla Šadić, projekt koordinatorica Fondacije lokalne demokratije i organizatorica humanitarne akcije.

Novogodišnji praznici trebaju nam služiti kao podsjetnik na dobra djela i humanost, ali i mnoge porodice u BiH kojima je potrebna naša pomoć. Humanitarnu akciju „Za dječije osmijehe“ podržali su prijatelji/ce i poslovni partneri/ce Fondacije lokalne demokratije: Binvest d.o.o., Hoše Komerc, Profi-max Odžak, Paco mob, Fixit, Pingi, Chipas, Mi-Bospo, te brojni prijatelji/ce iz BiH i Švedske.Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije