Novosti

Avon globalna kampanja #IsolatedNotAlone

Kompanija Avon pokrenula je kampanju na globalnom nivou tokom vanrednog stanja, kako bi dodatno podržala organizacije koje se bore za smanjenje nasilja nad ženama, podigla svijest o ovom važnom pitanju i ohrabrila žene da prijave nasilje.

U sklopu Avonove #IsolatedNotAlone kampanje, lansiran je hitni grant program u cilju brze reakcije na globalni porast slučajeva nasilja u porodici tokom izolacije uzrokovane korona virusom. Uz pomoć ovih sredstava preko 250.000 osoba širom svijeta koje se suočavaju s nasiljem u porodici primiće pomoć. U okviru najavljene donacije podršku će dobiti organizacije iz 37 zemalja svijeta, uključujući i Fondaciju lokalne demokratije.

“Dodijeljena sredstva će pomoći u promicanju i zaštiti prava ranjivih i marginaliziranih grupa žena za vrijeme i nakon pandemije i omogućiti ženama pristup njihovim pravima na zaštitu od nasilja u porodici pružanjem: psihoterapijske podrške i rehabilitacije za osnaživanje žrtava nasilja nad ženama, kao i pristup zakonu i sudskom sistemu radi ostvarivanja prava na zdravstvenu, socijalnu i pravnu zaštitu”, istaknula je Jasmina Mujezinović, direktorica Fondacije Lokalne Demokratije, zahvaljujući se “kompaniji Avon i Avon Fondaciji za žene što su u ovim teškim trenucima prepoznali potrebu da se dodatno podrze i pruži ruka podrške osobama koje se suočavaju s nasiljem u porodici.”


Zajedno sa drugim brendovima Natura & Co grupe - Aesop, The Body Shop i Natura, Avon je objavio i otvoreno pismo svjetskim Vladama, pozivajući rukovodstvo svih zemalja u kojima posluje, da pitanje zaštite žena od nasilja stavi u fokus javnosti i dodatno podrži organizacije koje se bave ovim problemom.Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije