Novosti

Direkcije programa za žene Grada Barcelone u Sarajevu

Zadovoljstvo nam je da vas obavjestimo da su u organizaciji Fondacije lokalne demokratije, u Sarajevu, boravile predstavnice Direkcije programa za žene Grada Barcelone.

Predstavnice Direkcije bile su  su u radnoj posjeti u cilju prezentacije iskustava  i realizacije radionica o sistemskim rješenjima  i praktičnim  iskustvima grada Barcelone na teme:  Nasilja među mladima i Nasilja nad ženama.

26. i 27 maja realizovane  su radionice  za predstavnike određenih nevladinih organizacija i službenika  centara za socijalni rad općina JU „Kantonalni centar za socijalni rad“, na temu: Nasilje  među mladima,

28. maja održana je sesija za predstavnike instucija BiH, Federcije i Kantona Sarajevo  gdje je predviđena prezentacija institucionalnog odgovora grada Barcelone na problem nasilja nad ženama. 

Navdene  aktivnosti su doprinos na  ukazivanju  sve prisutnijeg problema nasilja, te nasilničkog ponašanja, široj javnosti, u cilju njegovog  preveniranja.Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije