Novosti

Društveno odgovorna kompanija BH Telecom pruža ruku podrške razvoju fonda Zajedno smo Sigurne!

Kako danas izgleda pomoć društveno – odgovornihkompanija prema fondu Zajedno Smo Sigurne. S obzirom na trenutno veoma teško stanje sa panedmijom i povećanim brojem poziva za prijavu nasilja nad ženama i djecom koje su žrtve nasilja ipak tračak nade pruža zajednički rad BH Telecom- a & Fondacije Lokalne demokratije.

Naime, Fond ZajednoSmoSigurne koji je osnovala Fondacija lokalne demokratije u BIH trenutno dobiva podršku za razvoj od strane građana, građanki i društveno odgovornih kompanija u BIH a koje u pravom smislu te rijeći opravdavaju svoje opredjeljenje, jedni od tih su BH Telecom d.d. Sarajevo. Kako to rade? Na način da zajedničkim aktivnostima i promocijom projekta potpomažu širenju sve većeg broja kompanija koje žele podržati naš fond kao i da obezbjeđuju aktivnu i zajedničku promociju markting aktivnosti te na taj način pune fond sredstvima koja će se utrošiti da se osigura siguran smještaj za žene i djecu žrtve nasilja, te im obezbjedi smještaj i podrškunakon boravka u sigurnoj kući.

Da li ste znali da u momentu osamostaljenja je ključna podrška za troškove života i smještaj za žene i djecu žrtve nasilja? Da li ste znali da se 60% žena vrati nasilniku jer im izostane podrška i nemaju svoju imovinu i svoj posao? Da li ste znali da sva novčana sredstva iz fonda će biti usmjerena ka pokrivanju tekućih troškova života; plaćanju režija i vrtića, kao i troškovima za školovanje djece. Da li znate da će sva sredstva iz fonda ili bilo koje podrške pomoći jednom djetetu da se školuje a jednoj majci da pronađe posao? Da, mnogo je pitanja i odgovora na koje Fondacija Lokalne demokratije ima odgovor a država nema sistemsko riješenje.

Zbog toga uvijek želimo uputiti sve riječi zahvale svima koji su nam dali podršku a posebno kompaniji BH Telecom d.d. koja je u najtežim uslovima pokazala kako se otavarju vrata i pruža podrška jedne društveno odgovorne kompanije. Zbog toga još jednom želimo reći veliko HVALA i pozvati sve vas da nam se pridružite sa podršakom našem fondu te da slijedite primjere društveno-odgovornih kompanija kao što je to BH telecom d.d. Sarajevo.Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije