Novosti

Fondaciju lokalne demokratije posjetila predstavnica njemačke partnerske organizacije Amica e.V

Protekla sedmica u Fondaciji lokalne demokratije bila je u znaku posjete Marlene Weck, regionalne menadžerice njemačke nevladine organizacije Amica e.V. za Jugoistočnu Evropu, ali i partnera i donatora Fondacije lokalne demokratije

U višednevnoj posjeti Sarajevu i našoj organizaciji, Marlene je zajedno sa timom Fondacije lokalne demokratije prošla kroz aktivnosti projekta: „Ustani! Za veću socijalnu zaštitu“, kojeg Fondacija lokalne demokratije, uz finansijsku podršku Amica e.V, uspješno implementira već pet godina.  

Osim što se sastala sa menadžmentom naše fondacije, te razgovarala o sprovedbi aktivnosti, ali i nastavku buduće saradnje, Marlene je svoj boravak u BiH iskoristila i za posjetu „Safe Spacea“ u selu Here, objekta izgrađenog kroz projekt, a namijenjenog ženama žrtvama rata iz sela Here, Šćipe i Kute kao zajedničkog mjesta za druženje, razmjenu ideja, pokretanje i realizaciju poslovnih ideja, a sve sa ciljem njihovog ekonomskog osnaživanja i bolje integracije u društvo. Bila je ovo prilika za opuštenije druženje sa ženama, korisnicama projekta, koje su se predstavnici Amice zahvalile za dugogodišnju podršku, ali i naučile je nekim vještinama poput pletenja ili heklanja.

Predstavnica organizacije Amica u Sarajevu se susrela i sa članicama organizacije  „Žene žrtve rata“, također partnera projekta „Ustani! Za veću socijalnu zaštitu“, te se bolje upoznala sa njihovim radom. Posjetila je i Centar za žene Fondacije lokalne demokratije, gdje je imala priliku razgovarati s našim timovima za pružanje besplatne pravne, psihološke i socio-ekonomske podrške.Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije