Novosti

Na svečanoj dodjeli "Ladies In Awards 2022" Jasmini Mujezinović dodijeljeno priznanje "Veliko srce"

U četvrtak, 15.12.2022. godine u sarajevskom Domu armije održana je svečana manifestacija "Ladies In Awards 2022" na kojoj je direktorici Fondacije lokalne demokratije uručeno specijalno priznanje "Veliko srce". Priznanje je uslijedilo kao nagrada za dugogodišnju borbu Fondacije lokalne demokratije u sprečavanju i prevenciji nasilja nad ženama, te zalaganju za bolji i ravnopravniji položaj žena u bh. društvu

- Opredijelila sam se da život posvetim borbi protiv nasilja nad ženama i zaštiti žena od nasilja u porodici. Taj put nije bio jednostavan, bio je pun prepreka, uspona i padova, ali nisam odustala, valjda zbog onoga o čemu smo večeras puno govorili, a to su naši bh. geni i vrijednosti koje su nam usađene u porodici. Ovo je moje prvo javno priznanje i htjela bih da naglasim da priznanje nije samo moje, nego cijelog tima Fondacije lokalne demokratije, kojim prethodim, ali i svih onih žena koje su odlučile da kažu NE, da skupe hrabrosti i da izađu iz kruga nasilja. Veoma je važno da žena ženi bude drug, da joj bude podrška i pomagač. "Ladies In" magazin je to dokazao svojim radom i ovim priznanjima. Hvala vam još jednom - kazala je, tokom svog obraćanja gostima, Jasmina Mujezinović.
Ovo priznanje svakako će nam biti podstrek da istrajemo u našoj borbi protiv nasilja nad ženama, te za ravnopravniji i bolji položaj žena u našem društvu.
Fondacija lokalne demokratije zahvaljuje se "Ladies In" magazinu i agenciji "Altermedia", kao i svima onima koji nas podržavaju u našem radu. Našoj direktorici iskreno čestitamo.Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije