Novosti

Povodom 8. marta predstavnici Sparkasse Banke poklonima obradovali korisnice Sigurne kuće

Delegacija Sparkasse Banke u BiH: predsjednik Uprave Sparkasse Banke Amir Softić i direktorica marketinga Elmira Lalić, posjetili su jučer (08.03.2023.) Sigurnu kuću, gdje su ih dočekale direktorica Fondacije lokalne demokratije Jasmina Mujezinović i menadžerica Sigurne kuće Mubera Hodžić-Lemeš, kako bi uručili poklone za korisnice Sigurne kuće. Posjeta predstavnika Sparkasse banke organizirana je povodom Međunarodnog dana žena s ciljem stavljanja u fokus svih žena, a posebno žrtava porodičnog nasilja, kojima je naša podrška itekako potrebna 

Bila je ovo prilika da se naši gosti bolje upoznaju s radom Fondacije lokalne demokratije, našom  humanom misijom, postignućima, ali i izazovima s kojima se susrećemo u svakodnevnom radu.

Jasmina Mujezinović i Mubera Hodžić-Lemeš istakle su da je za žene žrtve nasilja izrazito važno da se ekonomski osamostale i to kroz podršku u zapošljavanju ili samozapošljavanju kroz pokretanje mikro-biznisa.

Sparkasse banka također kroz svoj program edukacije, mentoringa i finansiranja startup preduzeća upravo radi i na ekonomskom osnaživanju žena, tako da će svakako ostati na tragu podrške Sigurnoj kući i projektima fondacije. 

Fondacija lokalne demokratije zahvaljuje se predstavnicima Sparkasse Banke na posjeti, iskazanom interesu za naš rad i zalaganja, te na poklonima koje su pripremili za korisnice Sigurne kuće.  Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije