Novosti

Saopćenje za medije

Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je danas u uredu Fondaciji lokalne demokratije upriličena posjeta predsjedavajuće Općinskog vijeća Centar, Sarajevo Varje Nikolić sa saradnicama.

Fondacija lokalne demokratije već (trinaest) 13 godina permanentno radi na direktnom zbrinjavanju, prevenciji i borbi protiv nasilja u porodici. U svrhu bolje informisanosti i unapređenja saradnje predstavnicama općinskog vijeća Centar izvršna direktorica Jasmina Mujezinović sa sadnicama prezentirale su aktuelne projekte posebno iz oblasti ekonomskog osnaživanja žena, kao i planove za poboljšanje i unapređenja položaja i ravnopravnosti polova na lokalnom nivou.

Predstavnice Općinskog vijeća Centar izrazile su interes za  intenzivniju saradnju na zajedničkim aktivnostima radi ukazivanja  sve prisutnijeg problema nasilja na osnovu spola,  u cilju njegovog  preveniranja i direktne pomoći.Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije