Novosti

„Sigurne kuće - mjesto povjerenja: Budi podrška!”

Izvršna direktorica Fondacije lokalne demokratije Jasmina Mujezinović primila je u ime Sigurne mreže donaciju od kompanije Avon u visini 10.000 KM za podršku radu svih sigurnih kuća u BiH, a kompanija Jysk je donirala po jednu fotelju svakoj sigurnoj kući i Centru za žene FLD u Sarajevu, povodom početka obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25. novembra.

Mujezinović je istakla da nijedna žena ne smije trpiti nasilje, da nikada nije kriva ni zaslužna za bilo kakvo zlostavljanje te da u procesu izlaska iz kruga nasilja mora imati podršku cjelokupnog društva.

“Upravo zato su važne sigurne kuće jer one predstavljaju sigurno mjesto za žrtve nasilja u porodici. Kampanje kao što je ova su značajne, jer se šalje poruka ženama koje žele da prestanu da trpe nasilje da zaista postoji mjesto u kojem će biti zaštićene”, rekla je Mujezinović.

Podsjećamo, od 25. novembra do 10. decembra kada se obilježava Međunarodni dan ljudskih prava, u BiH i ostatku svijeta provodi se kampanja „16 dana aktivizma“ s ciljem poticanja institucionalnog rješavanja problema porodičnog nasilja u BiH i drugim zemljama svijeta.

Tim povodom je danas organizovan događaj u Sarajevu „Sigurne kuće - mjesto povjerenja: Budi podrška!“, u Jysk prodavnici u Sarajevu, u organizaciji magazina Ljepota i zdravlje te kompanija Avon i Jysk.

 Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije