Novosti

„Učešće organizacija civilnog društva u procesu donošenja odluka”

Dana 31.10.2013.godine u Skoplju u organizaciji Agencije za ostvarivanje prava zajednica R. Makedonije i OSCE, održana je regionalna radionica na temu „Učešće organizacija civilnog društva u procesu donošenja odluka”

Na radionici su prisustvovali predstavnici vladinog i nevladinog sektora iz Makedonije, Srbije, Crne Gore, Albanije i Bosne i Hercegovine, OSCE. Fondacija lokalne demokratije prepoznata je i odabrana od strane organizatora da kao organizacija civilnog društva iz Bosne i Hercegovine sa dugogodišnjim iskustvom i uspješnim djelovanjem u procesu donošenja odluka prezentira dobre prakse i mehanizme u ovoj oblasti rada. Predstavnik vladinog sektora iz Bosne i Hercegovine bilo je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine. Cilj radionice se odnosio na razmjenu iskustava i primjera dobre prakse  postojećih modela  za učešće organizacija civilnoga društva u državnoj politici i procesu odlučivanja u oblasti zaštite i promocije manjinskih prava. Radionica se sastojala od dva panela: I. – panel -  “Modeli i mehanizmi saradnje  uspostavljeni između državnih institucija i organizacija civilnog društva u zemljama Zapadnog Balkana koji se odnose na zaštitu i promociju  prava zajednica” Izlagači/predstavnici : •    Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine •    Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Crne Gore •    Kancelarija za ljudska i manjinska prava Republike Srbije •    Agencija za ostvarivanje prava zajednica Republike Makedonije II. – panel – “Mehanizmi i dobre prakse za  učešće Organizacija civilnog društva u javnoj politici i procesu donošenja odluka koje se odnose na zaštitu i promociju prava zajednica u zemljama Zapadnog Balkana” Izlagači/predstavnici : •    Fondacija za lokalnu demokratiju – Bosna i Hercegovina •    Građanska alijansa – Crna Gora •    Nacionalni savet Makedonske nacionalne manjine – Republika Srbija •    Participativni forum – Republika MakedonijaSigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije