Novosti

Umjetnici udruženim snagama protiv nasilja: Predstavnici Altteatara uručili donaciju Sigurnoj kući

Da su umjetnici važan segment našeg društva pokazali su još jednom i članovi iz udruženja dramskih umjetnika Altteatar, koji su početkom sedmice posjetili Fondaciju lokalne demokratije.

Producent i direktor Altteatra Slaven Vidak i glumac Davor Sabo, tokom boravka u našim prostorijama uručili su donaciju u iznosu od 5.000 KM  za potrebe štićenicama Sigurne kuće u Sarajevu.

Sredstva su prikupljena od prodaje ulaznica za jubilarno 300. izvođenje predstave Dame biraju. Producent i glumac izrazili su zadovoljstvo novom saradnjom, kao i želju za nastavkom aktivnosti s ciljem prevencije nasilja u svim formama. Direktorica Fondacije,  Jasmina Mujezinović pridružila se dobrim željama uz isticanje važnosti uključivanja kulture u prevenciji nasilja u široj društvenoj zajednici.

Njihova posjeta i human gest otvorili su vrata za buduće sardnje  u prevenciji zaštite  nasilja u našoj zajednici. Na ovaj način su pokazali da je kultura svakako pokretač i aktivni učesnik u borbi protiv nasilja.

“Dame biraju” je jedna od najgledanijih i najzabavnijih predstava u režiji Admira Glamočaka u produkciji Altteatra.

U pet godina igranja predstave Dame biraju pogledalo je više 140.000 ljudi u 300 izvođenja. Igrana je u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori – u 80 gradova. Osvojeno je 6 nagrada na festivalima od Poreča do Skoplja.

Uloge u predstavi tumače: Enes Salković, Adnan Goro, Nancy Abdel Sakhi, Emir Fejzić, Sanjin Arnautović, Davor Sabo i Dalibor Brkić.

Mladim umjetnicima želimo uspjeh i stotine izvođenja u nadolazećim godinama, svakako da zadrže svoju dobrotu i nikada ne zaborave one kojima je pomoć potrebna.Sigurna kuća

Prijavite nasilje nadležnoj policiji, centru za socijalni rad ili nas pozovite na broj:

033 222 000

Opširnije

SOS telefon

Imate pravo potražiti pomoć i dobiti podršku drugih. Mi vas razumijemo, možemo i hoćemo vam pomoći. Ostati anonimni i pozovite nas.

033 222 000 (KS), 1265 (FBiH)

Opširnije

Centar za žene

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI! Besplatna pravna pomoć, besplatna psihološka i socijalno-ekonomsku podrška

033 570 560 / 570 561

Opširnije

Edukativni kutak
za mlade

Mjesto znanja, podrške i sigurnosti za mlade

033 570 560

Opširnije